آثار دوره پهلوی اول در شهرستان سوادکوه
پل دروازه چشمه شورآب مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، بخش مرکزی، روستای شورآب واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۹۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

پل راه آهن اوریم مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، بخش مرکزی، روستای اوریم واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۹۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

پل راه آهن دوگل مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، بخش مرکزی، روستای دوگل واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۹۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پل راه آهن سرخ آباد مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، بخش مرکزی، روستای سرخ آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۸۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
پل راه آهن کیلومتر ۲۳۳ - جنب تیر۶ مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، بخش مرکزی، روستای ورسک واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۱۰۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پل راه آهن ۲۳۰-تیر۸ مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، حد فاصل راه آهن دو گل و ورسک واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۹۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده استپل ۲۲۷-تیر۱۷ مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سواد کوه، بخش مرکزی، روستای شوراب واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۸۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پل ۲۳۵- تیر۱ مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سواد کوه، بخش مرکزی، روستای ورسک واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۹۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
پل ۲۴۷-تیر۷ مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، بخش مرکزی، دهستان راستوپی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۸۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پل ۲۵۷-تیر۱۰ مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، حد فاصل ایستگاههایسوادکوهوسرخ آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۹۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پل ۲۶۸-تیر۱۶ مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، حد فاصل ایستگاههای دوآب و سرخ آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۹۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
پل ۲۷۶-تیر۴ مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، بین ایستگاهای سوادکوه و پل سفید واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۹۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
پل ۳۱۲-تیر۲ مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، بخش شیرگاه، محله سرتپه واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۰۹۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کلیسای سرخ آباد مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، روستای سرخ آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۲۷۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کلیسای سرخ آباد مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان سوادکوه، روستای سرخ آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۲۷۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. كليساي سوادكوه كه با پلان مستطيل شكل در جانب شرقي جاده سوادكوه، در 90 كيلومتري جنوب قائم شهر، در محل سرخ آباد قرار دارد. اين كليسا در اوايل دوران پهلوي براي انجام مراسم مذهبي كاركنان راه آهن ساخته شد و در حال حاضر در شرف ويرانه كامل قرار دارد. كليساي سرخ آباد كه از آجر و گچ ساخته شده و پايين بنا نيز كاهگل شده است داراي پوشش حلب گالوانيزه در سقف است. كف اين بنا سيماني و ديوارهايش نيز به وسيله سيمان سفيد پوشيده شده است. بر سر در این کلیسا نوشته ای به زبان ایتالیایی حک شده است. کلیسای آلمانی ها کوچکترین کلیسای ایران است.
به گزارش «میراث خبر»، این کلیسا 5×4 از لحاظ معماری مربوط به اواخر دوران معماری آلمانی قدیم از دو جهت حائز اهمیت است یکی از ویژگی آن قرار گرفتن در حد فاصل منطقه خشک و مرطوب در جاده تهران و شمال و ویژگی های دیگر آن از لحاظ مذهبی است.
بر سر در بالای کلیسا نوشته ای حک شده که تصور می شد آلمانی است اما پس از مطالعات سعید سلیمانی کارشناس باستان شناسی استان مازندران مشخص شد که این نوشته ایتالیایی است.
کلیسای سرخ آباد که از آجر و گچ ساخته شده و پایین بنا نیز کاهگل شده است دارای پوشش حلب گالوانیزه در سقف است. به گفته رضا مصلحی سرپرست مرمت کلیسای سرخ آباد، کف این بنا سیمانی و دیوارهایش نیز به وسیله سیمان سفید پوشیده شده است.
کلیسای سرخ آباد در جاده فیروز کوه، در محدوده شهرستان سوادکوه قرار گرفته، قرار بود این بنا در زمان انقلاب اسلامی تخریب شود اما با تلاش اهالی محل از خطر نابودی نجات یافت.




